skip to Main Content

Andere rioolrenovatietechnieken

Buis in buis systeem
Bij beschadigde kokers wordt steeds vaker geopteerd voor het inbrengen van voorgeproduceerde buisdelen. Een gepaste methode voor het herstellen van ondergrondse riolen of constructies van elke vorm: als materiaal worden buizen of schaaldelen vervaardigd (meestal uit polyesterhars, glasvezel en geselecteerd zand).
In het bijzonder wanneer het te renoveren riool een uitzonderlijke of aparte vorm vertoont, zijn voorgeproduceerde buisdelen de oplossing bij uitstek: ze zijn op de markt verkrijgbaar in uiteenlopende materiaalsoorten en ze hebben de flexibele verdienste dat ze in het riool naadloos kunnen gemonteerd en gelast worden. Op afwerkingsvlak scoort ook deze techniek hoog: de ruimte tussen de nieuwe buisdelen en de oorspronkelijke buiswand wordt met schuimbeton dichtgespoten, en de bezoekkamers worden nauwkeurig afgewerkt, om elke lekkage te vermijden. De waterdichtheid na herstelling is gewaarborgd, net zoals de kwaliteit van de in te brengen elementen voor deze structurele renovatie. Bovendien kenmerken de gebruikte materialen zich door een zéér hoge chemische resistentie, wat vaak een betaalbare oplossing biedt voor toepassingen in een sterk corrosief milieu.
En tot slot: deze oplossing getuigt ook van langetermijn-visie, aangezien de levensduurverwachting van de renovatie met voorgeproduceerde buisdelen, wordt ingeschat rond 50 jaar.

Schaaldelen
De gebruikte techniek is gelijkaardig aan het buis in buis systeem, maar er wordt slechts een beperke gedeelte van de leiding gerenoveerd. Deze techniek kan bijvoorbeeld voor het herstellen van een stroomprofiel toegepast worden.

Injectie met polyacrylaatharsen
Incafin® NV beschikt over eigen mensen voor het uitvoeren van betoninjecties. Scheuren in beton, zoals in leidingen en inspectieputten worden door het injecteren van scheuren met PUR – harsen afgedicht. Alle nodige voorbereidingen worden in eigen beheer uitgevoerd. Voor het afdichten van barsten , lekkende voegen en waterinsijpeling in gebouwen en kelders heeft Incafin® NV reeds de voorbije 20 jaar talrijke werken uitgevoerd . Incafin® NV heeft de erkenning voor het afdichten van barsten in beton waarbij waterinsijpeling in betonconstructies vaak een probleem zijn. Door het injecteren met polyurethaanharsen ( PUR – harsen ) kan een duurzame oplossing geboden worden . Opstijgend vocht wordt vaak door middel van deze techniek verholpen.

Voor Na
https://www.youtube.com/watch?v=vQIhKpP_9DM&feature=emb_logo
https://www.youtube.com/watch?v=TNy5JtISK4k&feature=emb_logo

Back To Top